Grootste Volkswagenfabriek opgestart op maandag 27 april 2020

Volkswagen heeft de productie in haar grootste Europese autofabriek weer opgestart. Op maandag 27 april 2020 is de productie in het Duitse Wolfsburg weer hervat. Deze productie is stilgelegd vanwege maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Veel bedrijven in Europa zijn de afgelopen tijd stilgelegd. Dat heeft de industrie hard geraakt. De autoproductie is een wezenlijk onderdeel van de industrie vooral de Duitse industrie.

Duitsland is de motor van Europa vooral de motor van de auto-industrie van Europa. Daarom is de Duitse auto-industrie de afgelopen tijd hard geraakt en daarmee de gehele automotive in Europa. Het is belangrijk dat de eerste tekenen van herstel nu zichtbaar worden in de maatschappij en economie. Nu Volkswagen maandag weer is begonnen met de productie in de grootste autofabriek van Europa is dat goed nieuws voor de Europese auto-industrie. Dit kan een positieve kettingreactie in beweging brengen waarbij meerdere bedrijven besluiten om open te gaan. Denk hierbij aan bedrijven die onderdelen maken voor de Duitse autoproducent. Ook in Italië gaan veel fabrieken komende maand weer open. Dat zal voor de Duitse bedrijven ook belangrijk zijn want daar worden veel onderdelen gemaakt voor de autotechniek.

De autofabriek in Duitsland die vandaag haar productie heeft gestart is een fabriek die behoort tot de grootste automaker ter wereld. Deze fabriek behoort bij het bedrijf die merken als Audi, Porsche en Bentley bezit. De komende week verwacht de fabriek in Wolfsburg zo’n veertienhonderd auto’s te maken. Over twee weken wordt een productieaantal van zestienduizend per week verwacht. Dat is ongeveer 40 procent van het normale productieniveau.