Grond in Verzet sluit zich niet aan bij boeren protestacties woensdag 18 december 2019

Deelnemers van de actiegroep Grond in Verzet hebben besloten om zich niet aan te sluiten bij de protesten op woensdag 18 december 2019. Op die datum zal een landelijke protestactie plaatsvinden van boeren in Nederland. Deze protestactie is vooral gericht tegen de stikstofwetgeving van de overheid. Deze wetgeving zorgt er voor dat boeren in hun bedrijfsvoering worden beperkt.

Ook bedrijven in de bouw en civiele techniek hebben last van de stikstofwetgeving. Daar komt bij dat bedrijven in het grondwerk ook de wetgeving met betrekking PFAS als bijzonder hinderlijk ervaren. Deze wetgeving is tijdelijk versoepeld door de overheid. Toch zijn veel bedrijven in het grondwerk niet gerust over de ontwikkelingen. Het komende jaar wordt voor veel bedrijven in de bouw en techniek spannend. Toch gaat Grond in Verzet niet meedoen aan de protestacties.

De protestacties van Farmers Defence Force (FDF) zullen gericht worden op 45 distributiecentra. Dat staat tenminste in verschillende media. Grond in Verzet kan zich niet in deze protestacties vinden. Ze vinden het niet verstandig om heel Nederland plat te leggen. Toch is er wel een kleine groep jonge ondernemers van Stichting Bouw in Verzet die zich naar alle waarschijnlijkheid wél bij de protestactie van de boeren zal voegen. Dat heeft deze groep bekend gemaakt via hun website. Bouw in Verzet had aan de groep Grond in Verzet gevraagd om ook deel te nemen aan de protestacties maar dat was tevergeefs.