Geen pensioenakkoord op donderdag 15 november 2018

Op donderdag 15 november 2018 hebben werkgevers en vakbonden een marathonoverleg gehad over een nieuw pensioenstelsel. Ondanks de inspanningen van de belangenorganisaties is er geen overeenkomst bereikt. Daarom gaan de onderhandelingen na het komende weekend door.

Er werd op donderdag maar liefst 8,5 uur onderhandeld over een nieuw pensioenstelsel. Deze onderhandeling vond plaats op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Een nieuw pensioenstelsel is voor het kabinet ook van belang. Daarom deed ook premier Mark Rutte voor de derde keer mee aan het pensioenoverleg. Hij had de hoop op een doorbraak maar dat is helaas niet gelukt. De onderhandelingen gingen donderdag om 21.00 van start en op vrijdag kwam rond 05.45 uit de onderhandelingen naar voren dat er na het weekend verder onderhandeld zal worden. Volgens de premier deden alle deelnemers hun uiterste best om eruit te komen.

Nu zullen de verschillende partijen alles even op zich laten inwerken. Aan het begin van volgende week zullen de onderhandeling weer hervat. De premier was niet teleurgesteld en geeft aan dat er hard is gewerkt.