Functiegedreven organisaties in de techniek

Functiegedreven organisaties zijn organisaties die vooral gericht zijn op hun eigen segment en hebben daardoor specialistische kennis in huis. Dat is ook merkbaar aan het personeelsbestand dat vaak bestaat uit specialisten met een bijzondere vakopleiding. Een belangrijk aspect van functiegedreven organisaties is dat ze sterk afhankelijk zijn van de kwaliteit en inzet van het personeel. Zonder vakkrachten is een functiegedreven organisatie eigenlijk nergens.

Functiegedreven technische bedrijven
Functiegedreven organisaties tref je in verschillende sectoren aan. Vooral in de techniek zijn veel functiegedreven organisaties te vinden. Hierbij kun je denken aan specialistische lasbedrijven. Zonder gespecialiseerde en gecertificeerde lassers kan een lasbedrijf niet bestaan. Daarom hechten veel lasbedrijven dus veel waarde aan goed gekwalificeerde lassers. Het lastoestel en de persoonlijke beschermingsmiddelen zijn uiteraard ook belangrijk maar daar is veel eenvoudiger aan te komen. Dit materiaal is vaak gemakkelijk aan te schaffen maar het vinden van een ervaren gecertificeerde lasser is vaak moeilijk. Het voorbeeld van een lasbedrijf is illustratief voor verschillende andere sectoren in de techniek. Denk bijvoorbeeld aan de installatiebranche waarbij installatiebedrijven en elektrobedrijven sterk afhankelijk zijn van hun installatiemonteurs en elektromonteurs.

Personeel en functiegedreven bedrijven
Het personeel van functiegedreven organisaties vormt een sleutelpositie voor het bedrijf op de markt. Omdat personeelsleden geen machines zijn maakt dit functiegedreven bedrijven wel kwetsbaar. Als een concurrent het personeelsbestand gaat bestoken met allemaal aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden waaronder meer loon dan bestaat de kans dat het personeelsbestand gaat krimpen. De techneuten kunnen dan vertrekken naar werkgevers die meer betalen. Dat zorgt er voor dat functiegedreven organisaties altijd een nauw contact en overleg met hun werknemers moeten hebben. Technisch personeel is meestal loyaal aan bedrijven waarbij hun kennis en inzet wordt gewaardeerd.

Succesvolle functiegedreven bedrijven
Bij veel succesvolle functiegedreven technische bedrijven is daarom ook wederzijds vertrouwen. Het personeel heeft vertrouwen in de werkgever omdat de werkgever de techneuten waardeert en ze een bepaalde mate van vrijheid geeft om naar eigen technisch inzicht en professionaliteit beslissingen te nemen. Technisch personeel vindt het bovendien belangrijk dat ze ook hun kennis van de werkvloer kunnen delen met de top zodat de leiding van het technische bedrijf rekening kan houden met de werknemers en tijdig kan inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen.