Ford Motor wil personeelsbestand met 10 procent laten krimpen vanaf 2017

Ford Motor is een Amerikaanse autoconcern waarvan op dinsdag 16 mei 2017 in zakenkrant The Wall Street Journal een bericht verscheen over een inkrimping van het personeelsbestand. Ingewijden hebben aan de krant bekend gemaakt dat Ford van plan is om wereldwijd circa 10 procent van haar personeel uit de organisatie te laten vertrekken. Dit komt omdat 10 procent van het totale aantal banen van de autobouwer zullen verdwijnen. Op die manier hoopt het management van Ford de winstgevendheid van de organisatie te vergroten. Daarnaast zorgt het verhogen van het rendement er voor dat de aandelen van Ford een hogere notering krijgen op de beurs.

Deze week zal Ford misschien wel met een bericht in de pers komen waarin het bedrijf duidelijk maakt wat precies haar plannen zijn. In totaal heeft het bedrijf ruim 200.000 werknemers die over de gehele wereld werkzaam zijn in verschillende fabrieken en kantoren. Ongeveer de helft dit aantal werknemers is werkzaam in Noord-Amerika. Als men bij Ford inderdaad 10 procent van de werknemers zou ontslaan dan zouden in totaal 20.000 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Aandeelhouders van Ford hebben onlangs kritiek geuit op de autobouwer omdat de aandelenkoers op de beurs achter bleef. Daarnaast had het bedrijf te maken met een dalende winst. De aandeelhouders verwachten een reactie van topman Mark Fields van Ford. Het is echter nog niet zeker dat er daadwerkelijk 20.000 banen verdwijnen bij Ford. Een woordvoerder van Ford heeft het bericht over de inkrimping van het personeelsbestand “speculatie” genoemd. Wel heeft Ford aangegeven dat het bedrijf haar kosten in 2017 met 3 miljard dollar wil gaan verlagen.

President Donald Trump zal waarschijnlijk niet blij zijn met het bericht dat Ford mogelijk haar personeelsbestand zal laten inkrimpen. Trump heeft aangegeven dat hij er alles aan zal doen om de werkgelegenheid in Amerika te laten stijgen. Een verlies van banen bij autoproducent Ford past niet binnen de visie van Trump.