Fonds wil zonnepanelen plaatsen op alle scholen in Nederland vanaf 2018

Steeds meer particulieren laten zonnepanelen aanbrengen op hun woning. Ook bedrijven maken vaker de keuze om zonnepanelen aan te brengen op de daken van hun utiliteit en bedrijfscomplexen. In Nederland hebben ongeveer 1000 scholen zonnepanelen. De naar schatting 6000 overige scholen hebben nog geen zonnepanelen. Dat moet veranderen zegt de Stichting Schooldakrevolutie tegen de NOS. Deze stichting zet zich in om de komende tijd op alle scholen in Nederland zonnepanelen te laten plaatsen.

Het aanbrengen van zonnepanelen kost natuurlijk geld. Op dit gebied heeft de stichting op hoofdlijnen een overeenstemming weten te bereiken met de Rijksoverheid en BNG Bank. De BNG Bank is ook wel bekend onder de voormalige naam: Bank Nederlandse Gemeenten. Er wordt voor het plaatsen van zonnepanelen een fonds op gezet waarin 100 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld. Ui dit fonds kunnen de scholen het plaatsen van de zonnepanelen financieren. De Stichting Schooldakrevolutie zal scholen de komende tijd ondersteunen op een aantal gebieden.

Zo ondersteund de stichting met informatie over de technische aspecten maar ook op het gebied van de administratie en de financiering bieden ze ondersteuning aan scholen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat scholen zelf geen geld hoeven te investeren in het plaatsen van zonnepanelen. Wel kunnen ze meteen kosten besparen zodra de zonnepanelen zijn aangebracht. Dit heeft Roebyem Anders van de Stichting Schooldakrevolutie aangegeven bij de NOS