FNV wil geen versoepeling ontslagrecht in 2017

Het ontslagrecht is al geruime tijd een punt van discussie geweest bij het overleg tussen werkgevers en werknemers. Een versoepeling van het ontslagrecht zou er volgens voorstanders toe kunnen leiden dat bedrijven sneller een vast contract zullen verstrekken aan werknemers. Tegenstanders van de versoepeling vinden dat de ontslagbescherming die werknemers op dit moment in Nederland hebben niet moet worden versobert. Ook de vakbond FNV is niet voor een verdere versoepeling van het ontslagrecht.

Mari√ętte Patijn de vicevoorzitter van de FNV maakte het standpunt van de FNV aangaande het ontslagrecht bekend in een interview met De Telegraaf. Wat haar betreft komt er daarom ook geen nieuw allesomvattend akkoord tussen vakbonden en werkgevers met betrekking tot de arbeidsmarkt

Volgens de vicevoorzitter worden er door de vakbond geen afspraken gewijzigd waar werkgevers eerder mee akkoord zijn gegaan. De FNV vermoed dat door het aanpassen van het ontslagrecht alleen maar meer mensen op flexibele basis zullen worden ingezet. Dat is volgens de FNV ongewenst. De vakbond is wel bereid om duidelijke afspraken te maken die er toe leiden dan meer mensen een vast contract krijgen.