Flexwerkers houden in 2016 langer werk dan in 2014

In 2016 houden werknemers die op flexibele basis werken langer werk dan 2014. Daarnaast is de kans op een vast dienstverband voor flexwerkers in 2016 eveneens groter dan voorheen. In 2016 raakt minder dan 4 procent van de oproepkrachten en tijdelijke werknemers na drie maanden werkloos. In het eerste kwartaal van 2014 was dat percentage nog 5 procent. Dit werd bekend gemaakt op dinsdag 17 mei 2016 door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Meer kans op vast werk
De kans op vast werk is voor zogenoemde flexwerkers ook groter. Inmiddels kan 12 procent van de flexwerkers in Nederland doorstromen van flexibel werk naar vast werk. Dit was in 2014 nog ongeveer 11 procent. Een tijdje geleden nam de doorstroom van flexibel werk naar vast werk nog af in Nederland.

Reactie van de FNV
De vakcentrale FNV geeft in een reactie weer dat ze redelijk positief is over de cijfers van het CBS. Volgens de vakbond wordt het tijd dat meer mensen een echte baan krijgen. De vakbond geeft aan dat werkgevers hun verantwoordelijkheid moeten nemen en meer zekerheid moeten bieden aan mensen. Ze moeten bovendien meer investeren in mensen. Door een goed werkgeverschap kan de kwaliteit en innovatie van bedrijven worden bevordert.

Reactie van Technisch Werken
Flexwerk is belangrijk voor de Nederlandse economie. Vaak richtten de overheid en de vakbonden zich op vaste contracten omdat die meer zekerheid bieden aan werknemers. Men kan ook vanaf een andere invalshoek hier naar kijken. Misschien worden flexwerkers juist wel benadeeld bij het afsluiten van een hypotheek en dergelijke. In dat geval is niet zozeer de aanstelling van belang maar meer de benadering van de banken en andere financiële instellingen.

De loopbaan van iemand en de periode dat hij of zij aan het werk weet te blijven dan wel op flexibele basis dan wel op vaste basis zegt veel meer over iemand zijn of haar kredietwaardigheid. Vaste contracten bieden tegenwoordig nauwelijks meer zekerheid. Kijk maar eens naar de ervaren krachten die bedrijven om bedrijfseconomische redenen moeten verlaten. Hier zitten ervaren krachten tussen die meer dan twintig jaar bij een bedrijf in vast dienstverband hebben gewerkt. Zeer kredietwaardige mensen volgens de bank maar ondertussen kunnen ook deze ervaren krachten ontslagen worden en dat is geen zeldzame situatie helaas. Bedrijven zoals banken moeten daarom kijken naar de persoon zelf en zijn of haar loopbaangeschiedenis.