Flexibele arbeidsmarkt zal aantrekken in tweede helft 2020

Hoewel de uitzendbranche zeker de negatieve effecten van de coronacrisis op de arbeidsmarkt heeft gemerkt zal deze sector in 2020 als eerste een opleving van de arbeidsmarkt merken. Nu de coronamaatregelen in verschillende stappen worden versoepeld ontstaat er langzaam maar zeker meer vertrouwen in de economie en bedrijvigheid. Dit vertrouwen is het begin van een economisch herstel.

Uitzendbranche als graadmeter voor de economie

De sector die als een van de eerste sectoren een economisch herstel merkt is de uitzendbranche. Uitzendbureaus en detacheringsbureaus krijgen namelijk vaak als eerste in de gaten wanneer er meer vraag naar personeel op de arbeidsmarkt ontstaat. Veel bedrijven nemen niet meteen mensen aan op een vast contract maar verstreken eerst de flexibele schil. Veel uitzendkrachten die door de coronacrisis hun baan hebben verloren hebben van hun opdrachtgevers aan de garantie of de intentie gekregen dat ze terug mogen komen als het weer drukker wordt.

Meer vacatures voor uitzendkrachten

Dat betekent ook dat bedrijven wel rekening houden met meer drukte en dus ook met meer werk voor uitzendkrachten. Voor uitzendbureaus is dat goed nieuws maar ook voor de vele flexwerkers die nodig zijn om de economie weer nieuw leven in te blazen. Het aantal vacatures voor uitzendkrachten zal toenemen de komende tijd.