Fiat Chrysler heeft fusiebod op Renault woensdag 6 juni 2019 ingetrokken

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft onlangs een bod van 35 miljard dollar uitgebracht voor een fusie met Renault. Dit bod werd echter woensdag 6 juni 2019 ingetrokken door FCA. Volgens FCA zijn politieke omstandigheden de oorzaak van het mislukken van de overnamedeal. Als de fusie door zou gaan zou het nieuwe bedrijf het op twee na grootste autoproductiebedrijf zijn van de wereld.

FCA had zich van de deal teruggetrokken toen het bestuur van Renault aan had gegeven dat ze de beslissing over de overname nog even zouden willen uitstellen. Dit heeft een bron van Renault bekend gemaakt. Daarnaast zou ook de Franse overheid hebben aangestuurd op een uitstel met betrekking tot de overnamedeal. Franse minister van financiën Bruno le Maire heeft donderdag 6 juni 2019 bekend gemaakt dat de Franse overheid ook een instemming van autoproducent van Nissan zou willen afwachten.

Renault en Nissan zijn namelijk onafhankelijke partners in een alliantie. De goedkeuring van Nissan kwam er (nog) niet terwijl aan drie van de vier voorwaarden voor de fusie wel was voldaan. Het is nog onduidelijk of de overnamedeal geheel van tafel is. De Franse overheid is namelijk wel voorstander van een deal zolang er maar geen arbeidsplaatsen gaan verdwijnen in Frankrijk.