Facebook test vacaturefunctie in 2016

Facebook wil een nieuwe mogelijkheid creëren voor bedrijven die het sociale netwerk willen gebruiken om personeel te zoeken. Hiervoor heeft Facebook een zogenaamde vacaturefunctie ontwikkeld. Met deze vacaturefunctie kunnen bedrijven op zoek gaan naar kandidaten voor vacatures. Bedrijven kunnen vacatures op Facebook plaatsen. Op die manier kunnen vacatures worden getoond aan de mensen die de pagina’s van het bedrijf bezoeken. De nieuwe functie op Facebook werd door het Social Mediabedrijf bekend gemaakt aan TechCrunch.

Door de vacaturefunctie kunnen geïnteresseerde werkzoekenden reachtstreeks reageren op de vacature van het bedrijf. De beheerder van de vacature zal via Facebook rechtstreeks de reacties van de geïnteresseerden ontvangen. Deze komen binnen op de berichtenpagina van Messenger. Het nieuwe idee van Facebook is op dit moment nog in de test en ontwikkelfase. Het is onduidelijk wanneer het nieuwe idee daadwerkelijk wordt geïmplementeerd in Facebook.

Nu wordt met een kleine groep bedrijven gekeken naar de manier waarop de vacaturefunctie werkt. Daar kunnen tips en verbeterpunten uit naarvoren komen. Facebook gaat trachten met het sociaal netwerk LinkedIn de concurrentiestrijd aan te gaan. Op LinkedIn is het namelijk al mogelijk om vacatures te publiceren zodat mensen daar op kunnen reageren.