Erdogan dreigt Amerikaanse elektronicaproducten te boycotten in 2018

Amerika en Turkije hebben te maken met een oplopend politiek conflict en een oplopend handelsconflict. De Amerikaanse president heeft eerder aangegeven dat Turkije meer invoerheffingen zal moeten gaan betalen voor staal en aluminium wanneer dat op de Amerikaanse markt zal worden gebracht.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft nu aangegeven dat hij Amerikaanse elektronische producten mogelijk zou willen boycotten. Als de boycot wordt ingevoerd kunnen mensen in Turkije in de toekomst geen elektronicaproducten meer kopen van Amerikaanse bedrijven zoals Apple. De Turkse president gaf aan: “Als zij iPhones hebben, dan is er ook nog Samsung aan de andere kant”. Bovendien zijn er in Turkije ook nog Vestel Venus telefoons.

Dit merk is echter veel minder bekend dan het Amerikaanse Apple. Om die reden ging het aandeel Vestel omhoog. De vraag is natuurlijk of Erdogan zijn dreigement gaat nakomen. De Turkse bevolking wil natuurlijk graag de Amerikaanse elektronica producten aanschaffen want die zijn wereldwijd bekend en beschikken over het algemeen over een goede kwaliteit. De Amerikaanse president Donald Trump lijkt vooralsnog niet onder de indruk van de dreigementen van de Turkse president.