Energietransitie in 2020 nog lang niet afgerond

Door alle berichten over de coronacrisis en andere politieke ontwikkelingen wordt de aandacht in Nederland afgeleid van de energietransitie. Of er nu een pandemie is of niet de kwaliteit van het milieu en de ontwikkelingen in de opwarming van de aarde moeten niet uit het oog worden verloren. Dat lijkt echter wel te gebeuren nu het dagelijkse nieuws is vervuld met allemaal verschillende berichten over het coronavirus. Er zijn problemen die echter elke dag aangepakt kunnen worden en één van deze problemen is de energietransitie.

Mensen kunnen iedere dag beginnen met het isoleren van hun woning of het plaatsen van zonnepanelen. Dat gebeurd gelukkig al maar nog niet op een hele grote schaal. Dat is jammer want juist nu is het moment om meer te investeren in verduurzaming. Na de coronacrisis wordt de maatschappij weer opgestart en wordt dus ook meer brandstof verstookt en worden meer grondstoffen verbruikt. Dat zorgt er voor dat de druk op het milieu toeneemt. Ieder mens kan wat aan deze druk doen. Het verlichten van deze druk kan door een nauwkeurig energiebeleid te hanteren. Mensen moeten worden gestimuleerd om meer te investeren in hun eigen woning.

Door te investeren in de verduurzaming van woningen kan bovendien ook meer geld worden bespaard. Geld levert op dit moment nog nauwelijks wat op als men het op een spaarrekening zet. Daarom is het geen gek idee om te investeren in bijvoorbeeld een goede isolatie en zonnepanelen. Daardoor kan de energierekening omlaag worden gebracht.