Energiebedrijf Örsted verkoopt belang in Rotterdamse energiecentrale in 2018

Het Deense Energiebedrijf Örsted heeft bekend gemaakt dat ze haar belang van 50 procent in de Rotterdamse energiecentrale Enecogen heeft verkocht aan een dochterbedrijf van Castleton Commodities International. De Enecogen-centrale is voor het overige deel eigendom van Eneco.

Het Deense energiebedrijf maakte hierbij ook bekend dat de verkoop een doelbewuste keuze is omdat het bedrijf zich meer wil gaan richten op duurzame energie. Daar past de energiecentrale in Rotterdam echter niet bij. In het derde kwartaal van 2018 zal de verkoop naar alle waarschijnlijkheid worden voltooid aldus Örsted. Het bericht hierover werd dinsdag 12 juni 2018 bekend gemaakt.

De Rotterdamse energiecentrale wordt ook wel de Enecogen-centrale genoemd en is een gasgestookte energiecentrale. Deze stoot minder CO2 uit dan een kolencentrale. Bovendien behoort deze gascentrale die in 2012 in gebruik is genomen tot een van de meest efficiënte gascentrales van Europa. De gasgestookt energiecentrale heeft een vermogen van 870 megawatt. De productie van deze energiecentrale is voldoende voor 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens.