Elektrische Tesla Semi verdient zichzelf terug?

De elektrische vrachtwagen van Tesla heeft de naam Tesla Semi en blijkt veel goedkoper dan eerder werd aangenomen. Experts dachten eerder dat de innovatieve vrachtwagen van Tesla waarschijnlijk 300.000 of zelfs 400.000 dollar zou gaan kosten. Het blijkt echter dat het basismodel van deze vrachtwacht ‘slechts’ 150.000 dollar zal gaan kosten. Dit model heeft echter een bereik van 480 kilometer een duurder model met een bereik van 800 kilometer heeft een kostprijs van 180.000 dollar. Tesla geeft aan dat de Semi duurder is dan vrachtwagens die op diesel rijden.

Echter is alleen de aanschafprijs duurder. Het gebruik van de elektrische vrachtwagen is milieuvriendelijker en bovendien goedkoper. In de gehele levensduur van de elektrische vrachtwagen zou deze 200.000 dollar aan besparing opleveren op brandstofkosten en onderhoudskosten. Dit zijn echter schattingen. De elektrische vrachtwagen zal waarschijnlijk pas in 2019 op de markt komen. Tesla heeft helaas wel vaker te ambitieuze beloften gemaakt. Dat zorgt er voor dat veel mensen toch voorzichtig op de berichten van de producent van elektrische auto’s reageren.

Tesla heeft de afgelopen tijd te maken gehad met problemen met betrekking tot de productie van de Tesla Model 3. Daardoor werd de levering van de Tesla Model 3 vertraagd. Het bedrijf heeft echter ook met de productie van andere modellen problemen. Dit weerhoudt het bedrijf er echter niet van om door te gaan met het ontwikkelen van innovatieve en milieuvriendelijke voertuigen. Daardoor komt het bedrijf gelukkig ook vaak positief in het nieuws.