Elektrisch vermogen uit zonnepanelen in China verdubbeld in 2016

Het totale elektrische vermogen dat werd opgewekt uit alle zonnepanelen in China is in 2017 verdubbeld. Op dit moment zijn er in China zoveel zonnepanelen opgesteld dat ze ongeveer 77,42 gigawatt aan capaciteit kunnen opwekken. Door het plaatsen van nieuwe zonnepanelen is er in 2016 ongeveer 34,54 gigawatt aan capaciteit bijgekomen. Dit heeft de organisatie National Energy Administration (NEA) in het weekend van 5 februari 2017. De NEA is het agentschap dat de ontwikkelingen in de energiesector in de gaten houdt en daarover rapporteert.

Zonnepanelen in China

De steiging in de capaciteit is behoorlijk maar ondanks dat is het aandeel van zonne-energie in de totale energievoorziening van China nog beperkt. In 2016 werd er in China door zonnepanelen en zonnecentrales in totaal 66,2 miljard kilowattuur groene stroom geproduceerd. Als men kijkt naar de totale elektriciteitsproductie van China dan is slechts 1 procent van de totale elektriciteitsproductie in China afkomstig uit zonnepanelen.

Groene ambities van China

China lijkt echter nu ook werk te gaan maken van de verduurzaming van haar energievoorziening.  Het land heeft bouwplannen voor het plaatsen en aanleggen van nieuwe zonneparken. Hierdoor zou er tussen 2016 en 2020 voor ongeveer 110 gigawatt aan nieuw zonne-energievermogen worden bijgebouwd in het Aziatische land. In 2030 wil China dat ongeveer 20 procent van alle verbruikte energie uit hernieuwbare energiebronnen zoals waterkracht, zonlicht en windkracht wordt opgewekt.