Eerste Techniek Tastbaar dag in Harlingen op 12 oktober 2023

De Techniek Tastbaar Dag begint in Nederland een begrip te worden voor iedereen die in het technische onderwijs zit of overweegt om een technische opleiding te volgen. Geen wonder dat door heel Nederland Techniek Tastbaar Dagen worden georganiseerd. Op 12 oktober 2023 zal voor het eerst in Harlingen een Techniek Tastbaar dag worden georganiseerd. De locatie waar deze dag plaatsvind is de Maritieme Academie Harlingen, adres Almenumerweg 1, 8861 KM Harlingen.

Wat kun je doen op de Techniek Tastbaar Dag?

Tijdens deze praktijkgerichte dagen kunnen deelnemers tussen de 10 en 14 jaar oud op een opleiding locatie met verschillende soorten techniek in aanraking komen. Inderdaad in aanraking komen want techniek wordt op deze dagen echt tastbaar gemaakt. Tijdens Techniek Tastbaar dagen kunnen de deelnemers bijvoorbeeld gaan lassen of kleine plaatwerkconstructies in elkaar zetten. Ook kunnen ze bijvoorbeeld oefenen met het besturen van een kraan of hoogwerker. Voor al deze activiteiten zijn bedrijven aanwezig die er alles aan doen om de deelnemers te laten zien hoe mooi het werk is in de techniek. Daarnaast wordt door al deze activiteiten ook duidelijk welke bedrijven er allemaal in de techniek zijn en welke afwisselende werkzaamheden er zijn in deze boeiende sector.

Kiezen voor techniek

De Techniek Tastbaardag is een dag waaraan je gratis deel kunt nemen. Het leuke van deze dag is dat je veel praktische kennis krijgt en dat je echt toepassingsgericht in de techniek aan de slag kunt. Je ziet welke bedrijven in jouw buurt in de techniek actief zijn. Dat is natuurlijk leuk en indrukwekkend maar het kan je ook helpen om een keuze te maken voor de techniek. Er is veel werk in de techniek. Of het nu gaat om woningbouw, verduurzaming, de zorg, defensie, telecom of de transportsector er is geen enkel bedrijf of branche die in Nederland geheel zonder een vorm van de techniek kan functioneren. De techniek wacht op enthousiaste mensen die dingen kunnen bedenken, bouwen, installeren, tekenen of repareren. Eigenlijk is de techniek zo breed dat je altijd wel iets kunt vinden dat bij je past. Wil je meer weten? Bezoek de Techniek Tastbaar dag of kijk verder op de website van Technischwerken.nl.