Eerste helft 2017 succesvol voor Nederlandse autoverkoop

De eerste zes maanden van 2017 hebben de autoverkopers in Nederland verhoudingsgewijs veel auto’s verkocht. Volgens cijfers van brancheorganisaties Bovag, RAI Vereniging en RDC hebben autobedrijven in deze periode bijna 17 procent meer auto’s verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. De cijfers hierover werden zaterdag 1 juli 2017 bekend gemaakt.

Het eerste half jaar van 2017 werden 226.509 auto’s verkocht. Dit aantal ligt in totaal 16,8 procent hoger dan de 193.914 auto’s die in de eerste helft van 2016 werden verkocht in Nederland. Volgens de gegevens blijken vooral veel bedrijven meer auto’s aan te schaffen. Door de aantrekkende economie worden er meer investeringen gedaan in auto’s door bedrijven. Verder wordt ook de uniformering van de bijtellingstarieven genoemd als belangrijke reden voor de toename in de autoverkoop.

Het meest populaire merk is nog steeds Volkswagen. Dit automerk staat op nummer één met een marktaandeel van 10,5 procent. Dit resulteert in een verkoopaantal van 33.802 verkochte voertuigen. Op nummer twee staat Renault en de derde plek gaat naar Opel. Peugeot staat op nummer vier en Ford op plaats vijf. Volkswagen levert niet het bestverkochte model. Deze eer is aan de Renault Clio waarvan 6.045 stuks werden verkocht. Wel staan in de top vijf van bestverkochte voertuigen een aantal Volkswagens namelijk Volkswagen Golf en Up, de Volkswagen Polo. Ook de Opel Astra staat in deze top vijf.

De verwachtingen voor de autoverkoop in 2017 zijn positief. De brancheorganisaties Bovag, RAI Vereniging en RDC hebben de verwachting uitgesproken dat in heel 2017 in Nederland ongeveer 415.000 nieuwe auto’s zullen worden verkocht.