Een Tesla oproepen als je die nodig hebt vanaf 2016?

Tesla is een automerk dat bekend staat om het ontwerp en de productie van hoogwaardige elektrische auto’s.  Elektrische auto’s zullen in de toekomst steeds meer op de autowegen verschijnen en dat is goed nieuws voor Tesla. De vraag naar elektrische auto’s zal toenemen maar het aanbod van elektrische auto’s ook. Steeds meer autoproducenten zijn bezig met het ontwerp en de productie van elektrische auto’s.  In eerste instantie werden hybride auto’s geproduceerd. Deze auto’s zijn slechts gedeeltelijk elektrisch aangedreven.  Volledig elektrisch aangedreven auto’s hebben de toekomst.

Elektriciteit kan duurzaam worden opgewekt doormiddel van zonnepanelen of windturbines. Dat zorgt er voor dat elektrische auto’s volledig duurzaam kunnen rijden. Dat is natuurlijk mooi maar er zullen altijd auto’s geproduceerd moeten worden. In de meest ideale wereld zouden mensen elkaars auto kunnen lenen via een professioneel communicatiesysteem. Elon Musk de topman van Tesla zie het al helemaal voor zich. Hij wil het in de toekomst mogelijk maken dat automobilisten een zelfrijdende Tesla-auto kunnen oproepen wanneer ze deze nodig hebben.

Eigenaren van een Tesla zouden volgens de heer Musk hin Tesla moeten kunnen verhuren. Dit verhuur zou bijvoorbeeld gedaan kunnen worden als men aan het werk is of op vakantie is. Als men op die momenten geen gebruik maakt van de Tesla kunnen andere mensen de Tesla via een app oproepen voor verhuur. Door dit systeem wordt Tesla een concurrent van onder meer taxi-dienst Uber. Deze taxi-dienst werkt ook aan zelfrijdende auto’s om mensen mee te vervoeren.

Reactie van Technisch Werken

Musk laat duidelijk een visie zien die gericht is op duurzaamheid. Vooral de mogelijkheid om Teslas te verhuren is een bijzondere ontwikkeling. Daar zal Tesla namelijk nauwelijks wat op verdienen. Het idee om Teslas tussen gebruikers te laten verhuren is daarom waarschijnlijk puur gericht op het verduurzamen van autoverkeer.  Dat daar een autoproducent mee aankomt is een mooi gebaar.