EasyJet wil al haar CO2 emissie compenseren vanaf 2019

Budgetvliegmaatschappij easyJet heeft aangegeven dat ze alle CO2-uitstoot van vluchten wil gaan compenseren. Om dit te bewerkstelligen heeft het bedrijf een bedrag van 25 miljoen pond beschikbaar gemaakt voor 2020. Dat is omgerekend 29 miljoen euro. Dat is een hoop geld maar het gaat goed met het bedrijf. In het gebroken boekjaar 2019 heeft EasyJet een nettowinst van 349 miljoen Britse pond geboekt na belastingen.

EasyJet voert jaarlijks vele vluchten uit over de gehele wereld. Dat zorgt er voor dat het bedrijf veel CO2 uitstoot. In heel 2018 hebben alle vliegtuigen van EasyJet gezamenlijk 7,6 miljoen ton CO2 uitgestoten. Vliegmaatschappijen staan wereldwijd onder druk om hun CO2 emissie te beperken of te beperken. Omdat elektrisch vliegen nog niet op grote schaal technisch mogelijk is hebben vliegmaatschappijen hun toevlucht genomen tot CO2 compensatie. Air France had begin oktober 2019 al aangegeven dat ze de CO2-uitstoot van de binnenlandse vluchten wil compenseren door de aankoop en aanplant van bossen.

EasyJet heeft in een toelichting aangegeven dat het gaat om een tijdelijke maatregel. “We geven toe dat het compenseren maar een interim-maatregel is, maar we willen nu actie ondernemen.” EasyJet denkt dat elektrisch vliegen een structurele oplossing kan vormen. Daarom maakte de vliegmaatschappij bekend dat ze bereid is om verder te werken met Airbus om het gebruik van elektrische en hybride vliegtuigen te onderzoeken. Experts denken echter dat het nog lang zal duren voordat elektrisch vliegtuigen commercieel gebruikt kunnen worden.