Earth Alliance doneert 2 miljoen dollar voor bestrijding bosbranden Australië

Earth Alliance is een organisatie die in 2018 is opgericht en richt zich op het tegengaan van klimaatverandering en het beschermen van ecosystemen. De bosbranden in Australië hebben een enorm schadelijk effect op ecosystemen en dragen bovendien bij aan een gigantische CO2 emissie. Earth Alliance wil doormiddel van een donatie de schade in Australië beperken.

De organisatie is in 2018 opgericht en Leonardo DiCaprio, Laurene Powell Jobs en Brian Sheth hebben in hier een belangrijke rol in. In juli 2019 is een speciaal fonds opgericht waarmee de bestrijding van bosbranden verder moet worden ondersteund. Afgelopen donderdag heeft de organisatie aangegeven dat het geld dat ze vanuit schenkingen binnen krijgen zal worden gebruikt om ecosystemen te herstellen en de getroffen bevolking te helpen.

Het is niet de eerste keer dat Earth Alliance in actie komt tegen bosbranden. Zo heeft deze organisatie in augustus nog 4,5 miljoen euro gedoneerd aan het bestrijden van de bosbranden in het Amazoneregenwoud.