Duitse sluiswachters blijven staken

Minister Melanie Schultz die verantwoordelijk is voor Infrastructuur heeft contact gehad met haar collega in Duitsland. Tijdens dit contact heeft ze aandacht gevraagd voor de Nederlandse binnenvaartschippers. Deze schippers ondervinden flinke (financiële) schade doordat de Duitse sluiswachters doorgaan met hun stakingen.

Minister Melanie Schultz het volgende in een brief naar haar Duitse ambtgenoot gestuurd.

”In de brief heb ik een beroep gedaan op mijn Duitse ambtgenoot om zich maximaal in te spannen om de stakingen te doen beëindigen.”

Ook heeft ze er op aangedrongen om de vrije doorgang van de rivieren zo snel mogelijk op orde te krijgen. De stakingen kunnen er voor zorgen dat Nederlandse binnenvaartschippers duizenden euro’s per week kwijt zijn omdat ze moeten wachten voor dichte sluizen. Dit zorgt er voor dat deze bedrijven failliet kunnen gaan. Op dit moment lijkt er nog geen oplossing in zicht. De situatie bij de sluizen wordt wel grimmiger. Zo zijn er al tegenprotestacties geweest van binnenvaartschippers. De Duitse sluiswachters geven aan dat bij alles stakingen wel mensen de dupe zijn.