Dubai wil passagiersdrones inzetten in 2017

Dubai is actief bezig met de ontwikkeling en introductie van drones die passagiers  kunnen transporteren.  In 2017 moeten de eerste autonoom vliegende passagiersdrones al worden ingezet. Dit werd bekend gemaakt door het persbureau AP.

Dubai is een Arabische emiraat dat bekend is geworden door futuristische bouwwerken en enorme wolkenkrabbers. Het land wil ook op het gebied van drones zich onderscheiden. Echter heeft Dubai zelf niet de benodigde techniek binnen haar landsgrenzen om een passagiersdrone te ontwikkelen en te bouwen. Daarom heeft Dubai besloten om een samenwerking aan te gaan met het Chinese bedrijf Ehang. Dit Chinese bedrijf is er in geslaagd om een drone te ontwikkelen die een persoon kan vervoeren. Met de Ehang 184 kan bijvoorbeeld een mens worden vervoerd.

Ehang 184

De Ehang 184 lijkt een beetje opandere drones. Het vliegtuig bevat vier propellers die in een op uiteinden van een X-vormig onderstel zijn geplaatst. De propellers staan naar boven gericht net als andere drones en helikopters. Bovenop het X-vormige frame is een cabine geplaatst. De propellers zorgen voor voldoende lift om het voertuig te laten vliegen. Ine de cabine van de Ehang 184 kan maximaal 1 persoon zitten.

Deze persoon moet dan inclusief kleding en bagage niet zwaarder zijn dan 100 kilo. De drone is namelijk in staat om maximaal 100 kilogram aan gewicht te tillen. De drone kan 23 minuten lang op zeeniveau vliegen en kan in die tijd zo’n 40 tot 50 kilometer afleggen. De oplaadtijd voor de passagierssdrone is ongeveer twee uur. In die tijd zou de accu van de Ehang 184  compleet kunnen worden opgeladen met elektrische energie.

De passagiersdrone zou als het aan de regering ligt in Dubai vanaf juli kunnen worden ingezet als een nieuw soort openbaarvervoersmiddel. Passagiers die gebruik maken van ee Ehang 184 kunnen doormiddel van een app de drone oproepen.  Met een tablet zouden ze in het vliegtuigje aan kunnen geven wat hun gewenste bestemming is. Deze tablet is ingebouwd in de Ehang 184.