DSM actief in probiotica in Denemarken vanaf 2017

Chemiebedrijf DSM gaat het Deense bedrijf BioCare Copenhagen inlijven. Het Deense bedrijf is gericht op het produceren van gezondheidsproducten met probiotica. Het bericht werd vrijdag 22 december 2017 bekend gemaakt maar er zijn daarbij geen financiële details genoemd.

Wat zijn probiotica?
Probiotica zijn levende bacteriën die bevorderend kunnen zijn voor de gezondheid van mensen en dieren. Probiotica worden onder andere in yoghurtdrankjes geplaatst en zouden goed zijn voor het oplossen en voorkomen van spijsverteringsproblemen. Het gebruik van probiotica en het effect ervan is onderwerp geweest van menig onderzoek. Sommige onderzoekers erkennen het effect van probiotica terwijl anderen beweren dat er eigenlijk geen of een verwaarloosbaar effect is van deze goede bacteriën op de gezondheid van mensen.

Markt voor probiotica
Op dit moment is probiotica ook een sector waar DSM al actief in is. DSM ziet echter groeikansen in de priobiotica en gaat met de aanschaf van het Deense bedrijf BioCare Copenhagen dit bedrijfssegment verder uitbouwen. Gemiddeld groeit de markt voor probiotica jaarlijks met zeven procent.