Drie miljoen euro in Nederland opgehaald voor laadstations in 2016

Fastned is een exploitant van snellaadstations in Nederland. Deze snellaadstations worden gebruikt voor het opladen van elektrische auto’s. Het is belangrijk dat er in Nederland een landelijke dekking is van snellaadstations. Als er voldoende snellaadstations zijn kan men gemakkelijker met elektrische auto’s door heel Nederland rijden zonder zich zorgen te maken of de auto opgeladen kan worden. De actieradius van elektrische auto’s wordt dus groter als er meer laadpunten geplaatst worden in Nederland.

Daarom heeft Fastned getracht om meer geld op te halen voor nieuwe laadstations in Nederland. In ongeveer vijf weken tijd heeft Fastned ruim 3 miljoen euro  opgehaald. Dit gebeurde via het nieuwe handelsplatform Nxchange. De 3 miljoen zal worden gebruikt voor uitbreiding van het netwerk van laadstations. Het netwerk van laadstations bestaat nu uit vijftig oplaadpunten. De nieuwe oplaadpunten worden geplaatst langs snelwegen in Nederland. Ook komen er oplaadpunten in de grote steden. Verder worden ook in het buitenland oplaadpunten geplaatst.

Een laadstation plaatsen kost circa twee ton volgens oprichter Bart Lubbers van Fastned. Het bedrijf Fastned is als laadpalenexploitant is Nederland het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van de diensten van Nxchange. Het Nxchange is sinds april 2016 in de lucht. Via Nxchange kunnen ondernemers nieuw kapitaal aantrekken. Geld dat via Nxchange wordt binnen gehaald is afkomstig van investeerders binnen hun eigen netwerk. Het lijkt een beetje op crowdfunding maar er is een belangrijk verschil.  Via Nxchange worden namelijk verhandelbare effecten uitgegeven.

Reactie van Technisch Werken

Nxchange lijkt een effectief middel om geld binnen te halen. Op deze manier wordt zelfs geld binnengehaald om maatschappelijk verantwoorde investeringen te doen. Dat is helemaal een goed voorbeeld van succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen. De laadpalen zijn noodzakelijk voor elektrisch rijden in Nederland. Het is dus een investering in de toekomst en de verduurzaming van Nederland als men geld investeerd in het uitbreiden van het laadpalennetwerk.