Directie Siemens-fabriek Hengelo overlegt met externe partijen over duurzame toekomst vanaf 2018

De leiding van de Siemens-fabriek in Hengelo is in gesprek met  ‘externe partijen’ over een ”duurzame toekomst” van de desbetreffende fabriek. Dit bericht werd bekend gemaakt door locatiedirecteur Huub Banus op woensdag 20 december 2017. Het personeel moet volgens hem echter geen valse hoop krijgen door dit bericht. Wel heeft het bedrijf de intentie om zoveel mogelijk banen te behouden voor het personeel.

Energietransitie
Deze gesprekken zijn allemaal het gevolg van een beslissing van Siemens om de locatie in Hengelo te sluiten. Op deze locatie worden onder meer gasturbines gemaakt. Deze sluiting heeft onder andere te maken met een terugzakkende vraag naar gasturbines. Er worden namelijk minder gasturbines gekocht vanwege de energietransitie. Daardoor wordt er minder gebruik gemaakt van aardgas in het opwekken van energie. Het sluiten van de locatie in Hengelo heeft echter wel gevolgen voor de honderden werknemers die daar werken. Deze honderden werknemers dreigen hun baan te verliezen.

Gesprekken
Het bedrijf kijkt nu naar mogelijkheden om de schade voor het personeel zoveel mogelijk te beperken. Daarvoor wordt door het bedrijf overleg gevoerd met een aantal partijen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de mogelijkheden voor het personeel binnen Siemens maar ook buiten dit bedrijf. Er is nog geen adviesaanvraag neergelegd bij de ondernemingsraad vanwege de ontwikkelingen. De vakbonden zijn hier mee akkoord.