Delta Air Lines plaatst order bij Airbus in april 2016

Het bedrijf Delta Air Lines heeft een order geplaatst bij Airbus. Het bedrijf Airbus moet voor Delta Air Lines 37 toestellen produceren van het type A321ceo. Het is oonduidelijk wat precies het bedrag is dat Delta Air Lines betaald voor de vliegtuigen. Meestal worden bij grote bestellingen scherpere prijzen betaald dan de cataloguswaarde.

Als men de catalogusprijzen hanteert wordt voor de bestelling van de vliegtuigen 4,3 miljard dollar betaald. Het bedrijf Delta is de Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM. Delta had een tijd geleden all orders ingediend voor 45 toestellen van hetzelfde type bij Airbus. Delta Air Lines wil haar oude vliegtuigen vervangen voor nieuwe toestellen. Naast Airbus heeft Delta Airlines ook een order uitgezet bij het Canadese Bombardier. Bij dit Canadese bedrijf heeft Delta een order heeft geplaatst voor 75 vliegtuigen. Dit zijn vliegtuigen van de C-serie. Deze bestelling heeft een waarde van ongeveer 5,6 miljard dollar.

Reactie van Technisch Werken

Weer een order voor Airbus. Deze vliegtuigbouwer krijgthet in 2016 en daarna nog druk. Het bedrijf had eerder wel productieproblemen met een aantal toestellen. Het bedrijf heeft deze problemen hopelijk effectief opgelost. Bij zulke omvangrijke orders moeten ze wel “lean” te werk gaan. Lean management of leanm manufacturing is natuurlijk overbekend in de autoindustrie en wordt ook al jaren toegepast in andere industriële processen.  Toch moet elk type bedrijf en elk type product weer anders aangepakt worden. Lean management is daardoor geen resultaat maar een continue proces. Het bedrijf Airbus zal na de productieproblemen ook wel six sigma hebben ingevoerd om de leanprocessen zo foutloos mogelijk te maken.  We zullen in het nieuws wel merken of ze dit is gelukt.