Defensie wil ruim 2000 trucks kopen van Scania in 2017

Het Nederlandse ministerie van Defensie heeft bekend gemaakt dat ze 2.037 nieuwe trucks wil gaan kopen van Scania. Het gaat bij deze order zowel om zware als middelzware trucks. De order is door defensie bij Scania geplaatst.  Deze truckbouwer moet spoedig aan de slag met de bouw van de trucks want de eerste voertuigen moeten in het laatste kwartaal van 2017 worden geleverd.

Het bericht werd zaterdag 10 juni bekend gemaakt door een woordvoerder van Defensie. Deze wilde zaterdag niet aangeven hoeveel geld met het contract met defenie is gemoeid. Nieuwskrant de Telegraaf heeft gemeld dat het waarschijnlijk om circa 500 miljoen euro gaat. De bouw van de vrachtwagens zal in Nederland worden gedaan. De order van defensie bij Scania is daardoor ook goed voor de werkgelegenheid in Nederland. Verschillende bedrijfswagenmonteurs en vrachtwagenbouwers kunnen hun handen uit de mouwen steken voor de nieuwe order. Misschien ontstaan er wel nieuwe vacatures om meer personeel in te zetten voor Scania. Dit kunnen zowel tijdelijke uitzendkrachten zijn als rechtstreeks personeel dat op contractbasis zal gaan werken.

De vrachtauto’s worden uitgevoerd met container en worden onder meer gebruikt als mobiele commandopost en als werkplaats. Verder worden ze ingezet voor brandstofvervoer. Een behoorlijk aantal van de huidige trucks van Defensie zijn nog van het merk DAF.