In de Groningse Eemshaven staat een Magnum-elektriciteitscentrale die draait op aardgas en is in het beheer van Nuon. Het is de bedoeling dat deze gascentrale over een bepaalde periode op waterstof gaat draaien. Daarvoor is Nuon samen met Gasunie en de Noorse olieproducent Statoil een project begonnen. De Magnum-centrale is volgens deze partijen heel geschikt voor het innovatieproject omdat deze elektriciteitscentrale ontworpen is voor de toepassing van meerdere brandstoffen. De doelstelling is dat het vanaf 2023 mogelijk is om de gascentrale daadwerkelijk op waterstof te laten draaien. Als dit project lukt is de Magnum-centrale een elektriciteitscentrale die zonder CO2-uitstoot elektrische stroom kan opwekken.
Het bedrijf Statoil gaat de waterstof produceren in het samenwerkingsverband. Gasunie zal zich richten op de manier waarop het waterstof getransporteerd kan worden. Vervolgens gaat de Nuon zich richten op de verbranding van de waterstof. Dit laatste zal gebeuren in een van de drie gasturbines in de Eemshaven-centrale. Wanneer het daadwerklijk mogelijk wordt om waterstof te gebruiken in deze elektriciteitscentrale dan kan per jaar 1,3 miljoen ton CO2 worden bespaard. Zoals eerder benoemd komt bij het gebruik van waterstof geen CO2 vrij in de atmosfeer. In plaats daarvan komt waterdamp vrij.
Het project voor de Magnum centrale is een soort proefproject waarmee de deelnemende partijen gaan onderzoeken en beoordelen of gascentrales geschikt zijn of geschikt gemaakt kunnen worden voor de verbranding van waterstof. Bij het verbranden van aardgas komt namelijk wel CO2 vrij in de atmosfeer daarom is het een zeer milieubewuste keuze om aardgas te vervangen door waterstof. Verder wordt het project door Nuon beschouwd als een tussenstap naar het omvormen van de Eemshaven-centrale naar een enorme batterij. Hierbij wordt ammoniak geproduceerd met groene stroom hieruit wil Nuon weer waterstof kunnen halen.