Dak distributiecentrum in Venlo krijgt 28.000 zonnepanelen in 2018

Het grootste zonnepanelendak van Nederland zal worden aangebracht in Venlo. In de maand april zal worden gestart met de aanleg van 28.000 zonnepanelen op het dak van een groot bedrijf. Op een distributiecentrum zullen deze panelen worde aangebracht. Gezamenlijk zullen deze zonnepanelen een oppervlakte van ongeveer 80.000 vierkante meter gaan bedekken.

Waarschijnlijk zullen de zonnepanelen in de herfst allemaal aangesloten worden. Als dat klaar is zullen de zonnepanelen gezamenlijk ongeveer zeven miljoen kilowattuur per jaar aan elektrische stroom opwekken. Dat is meer dan voldoende om ongeveer tweeduizend huishoudens voor een periode van een jaar van elektrische stroom te voorzien. De elektrische stroom zal echter niet alleen aan huishoudens worden verstrekt. Zo neemt het distributiecentrum de helft van de elektrische stroom af. De overige helft van de elektrische energie zal worden afgenomen door bijvoorbeeld bedrijf of huishoudens in de omgeving.

Op dit moment is het grootste zonnepanelendak nog geplaatst op Scania-vestiging in Zwolle. Bij deze vrachtwagenfabrikant zullen in totaal 22.000 zonnepanelen op het dak worden aangebracht. Deze zonnepanelen kunnen per jaar zes miljoen kilowattuur stroom genereren.