DAF Eindhoven had productiestijging in derde kwartaal 2017

De vrachtwagenfabriek van DAF in Eindhoven heeft in het derde kwartaal van 2017 trucks geproduceerd in een hoog tempo. DAF Eindhoven wist te profiteren van de economische groei in Europa die blijft aanhouden. In het derde kwartaal van 2017 werd door Paccar een omzet van 5,1 miljard dollar behaald. Dit is omgerekend 4,3 miljard euro. Deze informatie werd door het Amerikaanse moederbedrijf Paccar in haar kwartaalbericht benoemd.

DAF behoort tot de Europese tak van Paccar. Bij deze Europese tak nam de verkoop toe met ongeveer 13 procent. Daardoor steeg de omzet tot 1,2 miljard dollar. De nettowinst van de truckbouwer kwam uit op 403 miljoen dollar. Dat bedrag is  ongeveer een zesde meer dan het winstbedrag dat werd behaald in dezelfde periode vorig jaar.

In Europa lijkt de vraag naar vrachtwagens langzaam maar zeker door te groeien. Volgens Paccar wist ook DAF hiervan te profiteren. Dat komt omdat DAF een aantal nieuwe modellen op de markt heeft gebracht waar klanten positief op reageerden. Naar eigen zeggen zou de truckfabrikant in haar eigen land ook extra marktaandeel hebben gewonnen.