Cursus monteur zonnepanelen april 2019 groot succes voor Technicum

De cursus monteur zonnepanelen die op dinsdag 2 april 2019 werd gegeven door Technicum in samenwerking met één van haar partners is een groot succes geworden. Er werd gestart met een groep van 7 cursisten in Friesland. Na afloop van de cursus hadden de deelnemers alle basisvaardigheden aangeleerd die nodig zijn voor het veilig en vakkundig plaatsen van zonnepanelen op daken. Deze basiskennis is belangrijk voor iedereen die aan de slag wil als monteur zonnepanelen. De cursus werd succesvol afgerond door alle cursisten van Technicum. Dat betekent dat voor alle deelnemers werk beschikbaar komt in het plaatsen van zonnepanelen.

Veilig en vakkundig
Het tekort aan monteurs voor het plaatsen van zonnepanelen is zo groot dat er gekeken wordt naar effectieve opleidingen en trainingen waarmee ook mensen met een minder technische achtergrond toch getraind kunnen worden in het plaatsen van zonnepanelen. Technicum heeft in overleg met haar partners een ideale cursus voor het plaatsen van zonnepanelen ontwikkeld. Naast deze cursus is ook het VCA certificaat belangrijk voor het veilig plaatsen van zonnepanelen op een bouwlocatie. Ook deze veiligheidscursus wordt door Technicum aangeboden. Zo kunnen de zonnepaneelmonteurs van Technicum veilig en vakkundig aan de slag.

Ook monteur zonnepanelen worden?
Er is voortdurend vraag naar zonnepanelenmonteurs. In de praktijk zijn veel monteurs die werken met zonnepanelen elektromonteurs of werknemers met een elektrotechnische opleiding. Niet iedereen heeft echter in het verleden de keuze gemaakt om een opleiding in de elektrotechniek te volgen. Toch kan de interesse ontstaan om in de zonnepanelen te werken. Als je deze interesse ook hebt neem dan contact op met Technicum door in de menubalk op ‘vacatures Technicum’ te klikken ook kun je op de knop: ‘BBL Technicum’ klikken om via deze knop in contact te komen met een opleidingsadviseur van Technicum. Tot slot kun je ook een bericht indienen via het contactformulier op deze website. Deze vind je door hier te klikken. Wie weet ben je straks aan de slag als een vakkundige monteur zonnepanelen. Dat betekent volop werk in de toekomst.