Concurrentie bij technische uitzendbureaus

In de technische branche zijn veel verschillende uitzendbureaus actief. De concurrentie is duidelijk aanwezig. Er zijn verschillen in de specialisaties waarin deze uitzendbureaus actief zijn. Toch is het voor veel werkzoekende vaak lastig om na te gaan waar ze het beste langs kunnen gaan voor een kennismakingsgesprek of sollicitatiegesprek. Een goede oriëntatie kan er voor zorgen dat een sollicitatie bij een uitzendbureau succesvol verloopt. Er zijn verschillende algemene uitzendbureaus die een onderdeel techniek hebben, daarnaast zijn er specialistische uitzendbureaus die zich duidelijk op een of enkele segmenten in de techniek richten.

Ons uitzendbureau richt zich met name op installatietechniek – elektrotechniek en de werktuigbouwkunde. Voor elke specifieke technische tak hebben we een specialist binnen onze organisatie aanwezig. Hierdoor krijgen zowel klanten als werkzoekenden een gedegen advies en ondersteuning bij het zoeken naar werk. Ons uitzendbureau probeert een goede match te maken tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. De wensen van de medewerker en de klant worden hiervoor zorgvuldig geïnventariseerd.

Ook het dienstenpakket is flexibel. Zo kunnen medewerkers worden bemiddelt op basis van een werving en selectiefee of kunnen ze worden ingeleend op basis van een uitzendovereenkomst. Daarnaast is het voor een organisatie mogelijk om medewerkers zelf aan te brengen om in aanmerking te komen voor een scherp Pay Roll tarief.

Deze verschillende vormen van dienstverlening in de arbeidsmarkt hebben echter andere uitzendbureaus en detacheringbureaus ook. Uiteindelijk draait het om de wijze waarop je zelf invulling geeft aan deze verschillende onderdelen van dienstverlening.