CNV is bezorgt over coronamaatregelen in bouwmarkten in april en mei 2020

Coronamaatregelen is een nieuw woord waar niemand voor 2020 ooit van had gehoord in Nederland. Inmiddels weet iedereen wat coronamaatregelen zijn en hebben mensen er ook allemaal wil in meer en mindere mate mee te maken gehad. Ook werknemers hebben in de praktijk vaak te maken met coronamaatregelen. Volgens de voorzitter van de CNV is het invoeren en handhaven van coronamaatregelen niet voor alle bedrijven mogelijk.

De voorzitter doelt hierbij op de situatie in bouwmarkten. Deze situatie is volgens de CNV zorgelijk. Bouwmarkten oftewel de doehetzelfwinkels worden momenteel drukbezocht. Veel Nederlanders zijn hele dagen thuis omdat ze thuis moeten werken of minder uren ingezet worden. Dat zorgt er voor dat veel Nederlanders van de gelegenheid gebruikmaken om het een en ander in huis en rondom de woning op te knappen.

Daarvoor zijn echter gereedschappen en bouwmaterialen nodig die men vervolgens massaal uit de bouwmarkten haalt. De CNV geeft aan dat er wel afspraken zijn over de veiligheid. Kleinere bouwmarkten zien echter af van een beveiliger voor de deur aldus voorzitter Fortuin. “Veel medewerkers hebben bovendien te maken met agressie van klanten.” De CNV-voorzitter noemt bouwmarkten om die redenen dan ook “een broeinest voor het coronavirus”.