Chinese Tencent koopt voor 1,78 miljard dollar aandelen van Tesla

De Chinese techgigant Tencent heeft in totaal voor 1,78 miljard dollar aan aandelen van Tesla gekocht. Dit bedrag is omgerekend zo’n 1,63 miljard euro. Hoewel het bedrag fors is kan is het slechtst goed voor een belang van vijf procent van het bedrijf. Dit heeft Reuters bekend gemaakt.

Tencent is een bedrijf dat bekend is geworden met chatapp WeChat. Dit is een app die met name in China door veel mensen wordt gebruikt. Het Chinese bedrijf is al een tijd actief om in bedrijven in verschillende sectoren geld te investeren. Men kan hierbij denken aan bedrijven die clouddiensten aanbieden maar ook bedrijven die games ontwikkelen. Verder investeert Tencent ook in fintech bedrijven. Deze fintech bedrijvenzijn financieel technische bedrijven.

De investering in een bedrijf dat elektrische auto’s maakt is een nuttige aanvulling voor de diversiteit in investeringen van Tencent. Tesla ontwikkeld en produceert echter niet alleen elektrische auto’s. Zo is het bedrijf ook actief in het ontwikkelen van grote batterijen die in woonhuizen kunnen worden geplaatst. Daardoor kan elektrische energie worden opgeslagen.

Tesla is ook bezig met ontwikkelingen op het gebied van het winnen van hernieuwbare energie. Zo hoopt het bedrijf in april 2017 te starten met de productie van dakpannen die als zonnepanelen kunnen worden gebruikt. Deze zonnepaneeldakpannen hebben daardoor een dubbele functie: het omzetten van zonne-energie naar elektrische energie en het functioneren als dakbedekking. Tencent ziet in deze innovatieve bedrijven een belangrijke investeringsbron voor de toekomst.