China legt focus op kunstmatige intelligentie in 2017

Kunstmatige intelligentie-projecten (AI) wordt een landelijk speerpunt voor de Chinese overheid. De productiviteit van de bedrijven in China moet worden verhoogt. Door automatisering en kunstmatige intelligentie kan dit worden gerealiseerd. Daarom heeft de Chinese minister Wan Gang van wetenschap en technologie op een conferentie aangegeven dat China zich meer gaat op kunstmatige intelligentie. Dit bericht werd bekend gemaakt door persbureau Reuters.

Op dit moment is het zogenaamde AI-plan dat China hiervoor heeft opgesteld nog niet officieel aan de Chinese burgers bekend gemaakt. Maar daar zal op een later moment verandering in komen als het plan officieel bij Chinese burgers worden geïntroduceerd. Er worden door China verschillende projecten gestart met betrekking tot de ontwikkeling en toepassing van kunstmatige intelligentie. Het is de bedoeling dat de toepassing van deze technologie in kaart wordt gebracht.

Het is goed mogelijk dat kunstmatige intelligentie wordt toegepast in de beveiligingstechniek en in het onderwijs. Ook zal China moeten investeren in robots en automatisering in de gezondheidssector omdat de bevolking vergrijst en ontgroend. Dit kan China waarschijnlijk niet allemaal alleen ontwikkelen en bekostigen daarom wil China ook de samenwerking met buitenlandse AI-bedrijven stimuleren. Het zou volgens Wan heel wenselijk zijn als technologiebedrijven ook onderzoekscentra in China gaan vestigen.