Brancheorganisatie installatiebedrijven UNETO-VNI krijgt nieuwe voorzitter vanaf februari 2017

UNETO-VNI is een brancheorganisatie voor installatiebedrijven. Deze organisatie krijgt vanaf 1 februari 2017 een nieuwe voorzitter. Het is inmiddels bekend geworden wie die voorman is, namelijk Doekle Terpstra de voormalige voorman van de vakbond CNV. Voordat Doekle Terpstra de voorman was van CNV was hij voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool InHolland en voorzitter van de HBO-Raad. Op dit moment is hij een zogenoemde aanjager van Techniekpact en het Zorgpact.

Vanaf 1 februari 2017 zal de heer Terpstra in de positie van voorman werkzaam zijn voor het UNETO-VNI. Deze organisatie zet zich in voor ondernemers in de installatietechniek en daarnaast ook voor bedrijven in de technische detailhandel. Bij de UNETO-VNI zijn meer dan vijfduizend installatiebedrijven aangesloten. Deze realiseren ieder jaar een gezamenlijk omzet van gemiddeld 13 miljard euro. Binnen de bedrijven die aangesloten zijn bij de UNETO-VNI zijn ongeveer 120.000 personen werkzaam.

Naast bovenstaand werkgebied vertegenwoordigt UNETO-VNI in Nederland ook 1300 verkooppunten van winkelbedrijven. Dit betreft winkelbedrijven in witgoed, bruingoed, elektronica, telecommunicatieapparatuur en computers. De gezamenlijk omzet van al deze winkelbedrijven bedraagt bij elkaar 3,5 miljard euro.