Bouwbedrijven zijn positief over werkgelegenheid in 2016

Bouwbedrijven in Nederland zijn positief over de werkgelegenheid in de bouwsector. De komende maanden verwachten veel bouwbedrijven personeel aan te gaan nemen. Ongeveer vijfentwintig procent van de Nederlandde bouwondernemers denkt dat de personeelssterkte zal toenemen in 2016. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

Bouwondernemingen

Bouwondernemingen in Nederland zijn niet eerder zo positief geweest in Nederland over de verwachte werkgelegenheid.  Hun orderportefeuille zal gaan toenemen zodat de werkgelegenheid waarschijnlijk ook gaat toenemen. In kwartaal twee van 2016 was er al sprake van een toename in het aantal vacatures in de bouwsector. Het jaar 2016 begon al goed met een stijging van zevenduizend vacatures bij bouwbedrijven. Ik kwartaal twee was het aantal vacatures gestegen naar negenduizend.

Vacatures

Het invullen van vacatures in de bouw blijkt moeilijk te zijn. Aan het einde van kwartaal twee waren nog 6.800 vacatures vacant in de bouw. Dat waren negenhonderd meer vacante vacatures dan een kwartaal eerder. Inmiddels staat de vacature-indicator voor de bouwsector op het hoogste niveau sinds 1998 toen de meting begon. De vacature-indicator combineert verschillende verwachtingen over werkgelegenheid waardoor een duidelijk beeld ontstaat van de ontwikkelingen op vacaturegebied in de bouwsector. Steeds meer ondernemers in de bouw merken een te kort aan ervaren bouwvakkers.

Economische crisis

De bouwsector heeft veel last gehad van de economische crisis.  Vanaf 2009 nam de werkgelegenheid in de bouw vrijwel onafgebroken af. Ten opzichte van het einde van het jaar 2008, het moment vlak voor de crisis,  zijn er nog altijd ruim honderdduizend banen minder in de bouwsector van Nederland.

Reactie van Technisch Werken

Veel bedrijven in de bouw hebben te maken gehad met een toename van het aantal opdrachten.  Dat is natuurlijk positief maar er moet ook volgende personeel zijn om de opdrachten uit te kunnen voeren. Daarvoor is veel ervaring en scholing nodig.  Veel bedrijven schakelen uitzendbureau’s en intermediairs in bij de zoektocht naar ervaren personeel. De uitzendbureau’s merken eveneens een toename in het aantal opdrachten. Ook merken deze bureaus dat personeel met een bouwachtergrond schaarser wordt.