Bouwbedrijf BAM verwacht veel nieuwe projecten vanaf 2017

Bouwbedrijf BAM is een grote bouwonderneming in Nederland. Het bedrijf is zowel in de woningbouw actief als in de utiliteitsbouw. Verder is BAM ook actief in de sector infra. De infra-sector is de sector waar bruggen, viaducten, wegen en civiele kunstwerken worden gebouwd. Door de plannen van het nieuwe kabinet heeft het bouwbedrijf de hoop gekregen dat het na 2017 nog beter zal gaan in de infrastructuur in Nederland. Het nieuwe kabinet heeft namelijk beloofd dat er investeringen zullen worden gedaan in de infrastructuur.

Woningbouw in Nederland
Ook zou het nieuwe kabinet de woningbouw willen stimuleren. Vermoedelijk zal dit veel werk opleveren voor de bouwbedrijven die actief zijn in deze bouwsectoren. Ook de BAM verwacht dat ze het de komende jaren drukker zal krijgen. Het bouwbedrijf verwachte kunnen profiteren van de beloften van het nieuwe kabinet voor de bouwsector. De toekomstvisie van de BAM werd bekend gemaakt in een handelsbericht dan donderdag 9 november 2017 werd verschenen.

De BAM kan nog niet heel duidelijk zijn over de verwachtingen die het bedrijf heeft over de komende jaren. Daarvoor wil het bouwbedrijf graag eerst concrete plannen zien. Toch denkt het bouwbedrijf dat de plannen van het kabinet goed zullen aansluiten bij de eigen strategie. De initiatieven die het kabinet heeft benoemd om bestaande woningen te renoveren en de reeds gebouwde omgeving te renoveren zouden ook goed passen bij de strategie van de BAM.

Verduurzamen van woningen
Het kabinet zou graag bestaande woningen willen verduurzamen zodat deze minder energie verbruiken. Dit probeert het kabinet te bewerkstelligen door verschillende stimuleringsmaatregelen en subsidies. Daarmee worden zonnepanelen op woningen bekostigd en gerealiseerd. Ook worden steeds meer woningen geïsoleerd zodat er minder warmte verloren gaat. Verder maken steeds meer mensen gebruikt van pelletkachels en pelletketels. Echter heeft BAM niet direct baat bij deze woningverbeteringen en vormen van verduurzaming. Renovatie van gebouwen is echter wel interessant voor de bouwonderneming.