Bouwbedrijf BAM gaat bouwen op Antarctica in 2017

Bouwbedrijf BAM gaat bouwen op Antarctica. Op deze onherbergzame locatie gaat het Nederlandse concern een Brits onderzoekscentrum moderniseren. Het bouwbedrijf gaat het onderzoekcentrum ook uitbreiden. BAM gaat tijdens het project samenwerken met het architecten- en ingenieursbureau Sweco. De bouwwerkzaamheden moeten zorgvuldig worden gepland in verband met de extreme weersomstandigheden die op Antarctica aanwezig zijn.

BAM zal de meeste bouwwerkzaamheden uitvoeren gedurende de vier zomermaanden. Dan kan het werk het beste worden gedaan in het zuidpoolgebied. In het poolgebied leven en werken de BAM-medewerkers samen met de wetenschappers die actief zijn in dit gebied. De wetenschappers aldaar kennen het gebied goed en hebben voorzieningen getroffen om goed te kunnen overleven in dit gebied.

De BAM ziet het Antarctische bouwproject als een bijzondere uitdaging. Het bouwbedrijf moet het project uitvoeren op het meest ruige continent van de aarde. Antarctica is het koudste gebied van de wereld. Daarnaast is het ook zeer stormachtig. Daar moet tijdens de bouw rekening mee worden gehouden. Het project heeft een looptijd van zeven tot tien jaar.  De Britse infrabouwer BAM Nuttall en BAM International gaan het project daadwerkelijk uitvoeren.  BAM International is de werkmaatschappij van BAM die actief is buiten Europa. Het onderzoekcentrum op Antarctica is eveneens Brits. Dat bevordert de communicatie tijdens het project.