Bouwbedrijf Ballast Nedam legt focus op duurzame energie vanaf 2017

Bouwonderneming Ballast Nedam zal zich de komende tijd meer gaan richten op duurzame energie. Zo gaat het bedrijf onder andere haar kennis en expertise gebruiken voor de aanleg van windmolenparken op zee. Twee jaar geleden had het bedrijf haar activiteiten in de offshore verkocht maar nu blijkt het bedrijf juist weer te willen investeren in de offshore. Het gaat nu echter wel om duurzame energie.

Ballast Nedam Renewables
Het bouwbedrijf wil een speciale duurzame tak gaan uitbouwen en daarvoor heeft Ballast Nedam de divisie Ballast Nedam Renewables opgericht. Naast windmolenparken op zee gaat Ballast Nedam ook meer investeren in wind- en zonneparken op land. Hoewel het bedrijf bekend heeft gemaakt dat ze meer de focus zal gaan leggen op duurzame energie heeft het bedrijf niet duidelijk gemaakt om hoeveel geld het gaat. De financiële details over de plannen zijn namelijk niet benoemd.

Directeur Arno Uiterweerd heeft aangegeven dat Ballast 25 jaar geleden verantwoordelijk was voor de komst van het eerste windpark op zee in Nederland. Daarnaast heeft Ballast Nedam een ruime ervaring opgebouwd in de aanleg van windmolenparken op zee. In totaal heeft het bedrijf ruim 500 funderingen voor windmolens op zee geïnstalleerd. Dit is volgens hem een goede basis voor een verdere uitbreiding op dit gebied.