Bouw van Teslafabriek in Duitsland komt dichterbij eind 2019

Autoproducent Tesla heeft een stuk grond aangeschaft in de Duitse staat Brandenburg. Door de aanschaf van dit stuk grond is een belangrijke stap gezet richting de bouw van een grote Tesla-fabriek in Duitsland. Afgelopen vrijdag werd een akkoord gesloten tussen ambtenaren van de stad en de top van Tesla. Het akkoord werd gesloten over de verkoop van een stuk land van 300 hectare. De grond is aangeschaft in het plaatsje Grünheide in de buurt van Berlijn.

Daarnaast heeft Tesla ook een aantal milieuvergunningen aangevraagd. Afgelopen zaterdag werd het bericht ook bekend gemaakt op de website van de Duitse staat. De bouw van de Teslafabriek is een belangrijke opsteker voor de regio. Er wordt veel werkgelegenheid verwacht. Daarnaast is de bouw van een grote fabriek voor elektrische auto’s ook goed nieuws voor milieuorganisaties die streven naar meer elektrische voertuigen op de wegen.

De economische minister van Brandenburg Jörg Steinbach heeft aangegeven dat er vlak voor Kerst twee belangrijke mijlpalen zijn bereikt. Hij is hierover erg opgetogen. Volgens hem kan men in 2020 snel verder gaan met het toonaangevende project. Hoewel de eerste stappen zijn gezet moet de overeenkomst nog wel worden ondertekend door het management van Tesla. Als dat rond is kan men starten met de bouw van de gigantische fabriek. Deze fabriek werd afgelopen maand al de gigafactory genoemd. In totaal zouden in deze fabriek ongeveer tienduizend werknemers aan de slag kunnen. Dat is uitstekend voor de werkgelegenheid in de regio. Per jaar zouden ongeveer 500.000 auto’s moeten kunnen worden geproduceerd.