Botlek-terminal wordt uitgebreid door tankopslagbedrijf Vopak vanaf 2018

Tankopslagbedrijf Vopak zal in de komende tijd de Botlek-terminal gaan uitbreiden in de haven van Rotterdam. Het is de bedoeling dat er in totaal vijftien nieuwe roestvaststalen opslagtanks worden gebouwd. Deze roestvaststalen tanks hebben een gezamenlijke capaciteit van 63.000 kubieke meter. Het bericht over de uitbereiding van de Botlek-terminal werd dinsdag bekend gemaakt. Daarnaast werden ook de cijfers over het eerste kwartaal bekend gemaakt.

Styreen
De grote rvs tanks worden gebruikt om verschillende chemische producten op te slaan. Zo wordt onder andere de stof styreen opgeslagen in deze tanks. Het is de bedoeling dat de uitbreiding van de opslagcapaciteit in het tweede kwartaal van 2020 is afgerond. Op dit moment heeft de Botlek-terminal van Vopak een opslagcapaciteit van ruim 835.000 kubieke meter. Deze capaciteit is onderverdeeld in 196 opslagtanks. Deze tanks bevatten verschillende olieproducten maar ook andere chemische stoffen en biobrandstoffen.

Opslagcapaciteit

De gemiddelde bezettingsgraad van de opslagtanks van het bedrijf kwam in het eerste kwartaal van 2018 uit op 87 procent. Dat is iets lager dan de 91 procent bezettingsgraad die werd geregistreerd in het eerste kwartaal van 2017. Wereldwijd heeft het bedrijf een totale opslagcapaciteit van 35,9 miljoen kubieke meter. Op dit moment maakt Vopak plannen om haar capaciteit met 3,1 miljoen kubieke meter uit te breiden in 2019.