BMW bestaat 100 jaar in 2016

BMW is de grootste autofabrikant ter wereld die luxe auto’s produceerd. Het bedrijf werd in 1916 opgericht en was in eerste instantie een bedrijf voor vliegtuigmotoren ongeveer 12 jaarlater ging BMW zich ook richten op de autoindustrie.

100 Jaar

In 2016 bestaat BMW 100 jaar en dat is iets om te vieren. Het bedrijf is al helemaal in de feeststemming. Er zullen verschillende acties komen waarmee BMW duidelijk laat zien dat het merk al jaren auto’s met succes verkoopt. Het bedrijf uit München rekent bovendien op nieuwe recordresultaten op het gebied van winst, verkoop en omzet.

Verkooprecord voir BMW

Over heel 2015 wordt een nieuw verkooprecord gebroken volgens BMW. Men verwacht dat de autofabrikant in 2015 wereldwijd meer dan 2 miljoen auto’s heeft verkocht. Dat is een verkooprecord om trots op te zijn.

BMW Motorrad

BMW produceerd echter niet alleen auto’s.  Het bedrijf produceerd namelijk ook motorfietsen. Deze tak valt onder de  motorfietsendivisie genaamd BMW Motorrad. In Nederland is het BMW Motorrad de marktleider in de verkooo van motoren. BMW heeft een aandeel van bijna 16 procent in de totale verkoop van motoren in Nederland.

Feest bij BMW

In Nederland wordt het 100jarige jubileum van BMW natuurlijk gevierd.  De autofabrikant wil nog niet zeggen welke festiviteiten er gaan komen. Het wordt volgens BMW gepast gevierd. Er komen activiteiten voir klanten en dealers. Ook de werknemers worden niet vergeten volgens de importeur van BMW.

Reactie van Technisch Werken

BMW is een toonaangevend merk in de autoindustrie. Het bedrijf heeft zich altijd goed aangepast aan de markt. Het zijn veilige en luxe auto’s.  Bovendien hoor of lees je zelden dat er technische problemen zijn met BMW modellen. Een aantal andere automerken hebben afgelopen jaren auto’s terug moeten halen naar de fabriek.  Denk hierbij aan Toyota en niet te vergeten de Volkswagens met sjoemelsoftware. Dit doet de naam van de autofabrikanten niet veel goeds. Autofabrikanten willen zeker niet negatief in het nieuws komen. BMW is dit grotendeels bespaard gebleven en dat is op zich al een feest waard.