BMW behaald kwartaalrecord in 2de kwartaal van 2016

In het tweede kwartaal van 2016 behaalde het Duitse autoconcern BMW een aantal records. De records werden gehaald in de verkoop, winst en omzet van het autoconcern. Op dinsdag 2 augustus 2016 werden de resultaten van BMW bekend gemaakt. in kwartaal twee van 2016 steeg de winst van BMW met ruim 11 procent vergelijking met vorig jaar en kwam daardoor op 1,9 miljard euro. Ook de omzet steeg aanzienlijk. Deze liep op met 4,5 procent tot een totaalbedrag van 25 miljard euro. Deze cijfers waren het gevolg va een stijging in de verkoop van de merken BMW, Mini en Rolls-Royce. Van deze merken werd gemiddeld 5,7 procent meer verkocht.

Totaal werden van deze merken meer dan 605.000 auto’s verkocht. Verschillende type voertuigen van BMW zijn populair. De nieuwe BMW 7-serie is daar een goed voorbeeld van. Ook de BMW 2-serie en de terreinwagens van de X-klasse worden verhoudingsgewijs veel verkocht. Verder wordt de elektrisch aangedreven BMW i regelmatig verkocht. BMW produceert ook motorfietsen. In dit segment veranderde de verkoop vrijwel niet. De verkoop van motorfietsen bleef steken op 47.000 stuks. Door de positieve resultaten in de autoverkoop kan het autoconcern haar verwachtingen over heel 2016 handhaven.

Reactie van Technisch Werken
Het autoconcern BMW staat wereldwijd goed bekend. Hoewel voertuigen van BMW over het algemeen tot het luxere autosegment worden gerekend zijn BMW’s toch voor veel mensen nog wel betaalbaar. Dat komt omdat het merk zowel luxe grote auto’s zoals SUV’s produceert als kleinere auto’s. Bovendien is BMW niet negatief in het nieuws geweest zoals bijvoorbeeld branchegenoot Volkswagen. BMW staat daardoor nog steeds bekend als een degelijk automerk waarbij je waar krijgt voor je geld.