Bijna tweehonderd banen verdwijnen tot 2018 bij Nuon

Er verdwijnen de komende jaren banen bij energiebedrijf Nuon. Dit komt omdat de handelsvloer van energiebedrijf Nuon in Amsterdam gaat verdwijnen. Dit heeft tot gevolg dat er in Nederland ongeveer tweehonderd banen verdwijnen bij Nuon. De handelsvloer in Amsterdam verdwijnt omdat het Zweedse moederbedrijf Vattenfall heeft besloten dat alle handelsactiviteiten van het energiebedrijf in de toekomst worden uitgevoerd in Hamburg.

Handelscentrum Amsterdam
Op dit moment vinden de handelsactiviteiten nog in Amsterdam en Hamburg plaats. In Amsterdam werken op dit moment, 2016, nog ongeveer tweehonderd medewerkers. Deze medewerkers zijn actief in verschillende handelssegmenten zoals olie, kolen en elektriciteit. Ook wordt er handel gedreven in emissierechten. Een woordvoerster van Nuon gaf aan dat er slechts een kleine groep van ongeveer twintig personeelsleden in Amsterdam blijft werken. De overige personeelsleden moeten vertrekken. Een deel van deze personeelsleden wordt de kans geboden om mee te verhuizen naar Hamburg.

Reactie van Technisch Werken
Als het om overnames gaat door buitenlandse bedrijven dan komt het personeel in Nederland er meestal niet goed van af. Dat is zorgwekkend. De overheid kan hier waarschijnlijk weinig tegen doen omdat ingrijpen in de handel over het algemeen ingaat tegen het liberale denken. Toch zou de overheid eens serieus moeten gaan nadenken hoe meer bedrijven vanuit Nederland bestuurd kunnen worden en hoe Nederlandse bedrijven buitenlandse bedrijven kunnen gaan overnemen in plaats van andersom.