Beurzen lijden verliezen vanwege coronavirus op vrijdag 6 maart 2020

De negatieve effecten van het coronavirus op de economie gaan door. Ook op vrijdag 6 maart 2020 kregen de aandelenmarkten opnieuw te maken met behoorlijke dalingen. Zo daalde de olieprijs onder de 50 dollar per vat. Deze daling is opmerkelijk omdat de OPEC van te voren wel had aangekondigd dat er een productiebeperking aan zou komen. Dergelijke berichten hebben over het algemeen een opdrijvend effect op de olieprijs.

Verder stond de AEX op vrijdag rond 10.00 uur in totaal 2,5 procent lager. De rest van Europa heeft ook te maken met dalingen op de aandelenbeurzen. Zo ging de DAX-index in Duitsland met 2,5 procent omlaag. In Japan daalde de grootste aandelenmarkt al ruim drie procent. De dalingen zijn een nieuwe klap voor de financiële markten. Eerder deze week leek het er op dat de beurzen zouden herstellen.

De Amerikaanse S&P 500 steeg bijvoorbeeld op woensdag met ruim 4 procent en ook de AEX had even te maken met een opleving. Deze opleving lijkt nu inmiddels teniet te zijn gedaan. De zorgen over het coronavirus zijn nog lang niet weg. Er is ook nog niet een goed werkend antivirus of medicijn op de markt. Daardoor zit er voor veel mensen niets anders op dan er alles aan doen om te voorkomen dat men besmet raakt. Helaas is in een drukke wereld de kans op besmetting erg groot.