Bedrijfsleven heeft in 2017 veel arbeidsgehandicapten een baan gegeven

De overheid heeft haar doelstellingen met betrekking tot het bevorderen van de werkgelegenheid voor arbeidsgehandicapten in 2017 niet gerealiseerd. Het bedrijfsleven heeft op dit gebied de zaken beter voor elkaar. In het afgelopen jaar heeft het bedrijfsleven wederom er voor gezorgd dat er veel arbeidsgehandicapten een betaalde baan kregen.

De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark noemt dit een goede prestatie. In een reactie geeft ze aan dat de marktwerkgevers zich op de arbeidsmarkt van hun beste kant hebben laten zien. De werkgevers hadden een doelstelling om 23.000 banen aan te bieden aan arbeidsgehandicapten. In de praktijk is dit aantal met ruim 7.000 banen overtroffen aldus de staatssecretaris.

De komende zomermaanden gaat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verder werken aan plannen om meer arbeidsgehandicapten bij de overheid aan de een baan te helpen. De overheid moet meer doen op dit gebied. In 2017 en 2016 voldeed de overheid niet aan haar doelstellingen op het gebied van werkgelegenheid creëren voor arbeidsgehandicapten binnen overheidsafdelingen.