BBL via technisch uitzendbureau een verstandige keuze medio 2018

Steeds meer werkzoekenden kiezen er voor om een overstap te maken in hun loopbaan richting de techniek. Dat is geen onlogische gedachte want in de techniek en de bouw is veel werk. Veel bedrijven staan open voor BBL trajecten. BBL is de Beroepsbegeleidende leerweg en is in vorm van werken en leren. Er zijn heel veel bedrijven die geaccrediteerd zijn als erkend leerbedrijf. Dat maakt het lastig om voor het juiste erkende leerbedrijf te kiezen.

BBL opleiding kiezen
Bovendien is het aantal BBL opleidingen ook zeer divers. Er zijn namelijk verschillende opleidingsinstituten op mbo niveau die BBL en BOL opleidingen aanbieden in diverse technische richtingen. De loopbaanbegeleiding laat helaas vaak te wensen over. Welke BBL opleiding moet je kiezen? Met welke BBL opleiding heb je de grootste kans op werk? Welke BBL opleiding past bij mij? Dit zijn allemaal vragen waar een toekomstig BBL-er mee kan rondlopen. Helaas is het vaak moeilijk om een antwoord op deze vragen te krijgen. Veel MBO instituten en ROC’s zeggen van hun eigen opleidingen dat ze een grote kans op werk bieden, maar is dat wel zo?

Uitzendbureau als loopbaanbegeleider
Langzamerhand worden technische uitzendbureaus belangrijker op de arbeidsmarkt. Deze intermediairs zijn een tussenschakel op de arbeidsmarkt tussen vraag en aanbod. De vraag komt naar voren uit opdrachtgevers en het aanbod zijn in feite de werkzoekenden. Uitzendbureaus in de techniek en bouw weten daardoor heel goed waar veel vraag naar is.

Ze krijgen de vacatures van opdrachtgevers en kennen de functie-eisen van verschillende technische beroepen vaak heel goed. Daarbij komen naast opleidingseisen vaak ook comptenties en karaktereigenschappen aan de orde. Motivatie is ook belangrijk. Uitzendbureaus zijn gewend om ook op deze eigenschappen en eisen te selecteren en kunnen deze selectiecriteria ook gebruiken om iemand te ondersteunen bij het kiezen van een geschikte BBL opleiding. Uitzendbureaus worden door deze werkwijze steeds meer opleidingsadviseurs en loopbaanbegeleiders.

Kwaliteit is belangrijk
Het is belangrijk dat er wordt gekozen voor een kwalitatief goede BBL opleiding. Een ervaren technische intercedent van een technisch uitzendbureau kan hier bij helpen. Veel technische uitzendbureaus hebben tegenwoordig ook opleidingsadviseurs in dienst. Deze hebben nog meer ervaring in het begeleiden van werkzoekenden naar een geschikte BBL-opleiding. Dit wordt namelijk steeds meer maatwerk. Technischwerken.nl is een samenwerking aangegaan met Technicum uitzendbureau. Als je meer informatie wil over BBL kun je hier klikken. Via die link kun je jezelf ook aanmelden voor BBL.