BBL opleidingen nuttig voor instromers in de techniek in 2019

BBL opleidingen kunnen een effectief middel zijn om werkzoekenden die geen technische achtergrond hebben toch te ontwikkelen tot een technisch specialist. In de techniek staan veel vacatures open. Met name in de installatietechniek en elektrotechniek zijn de komende jaren duizenden extra arbeidskrachten nodig. Deze grote hoeveelheid arbeidskrachten zijn niet te vinden op de arbeidsmarkt als men geen concessies gaat doen aan de opleidingsachtergrond en werkervaring die gevraagd wordt in de meeste vacatures. Kortom bedrijven moeten open staan voor kandidaten die willen leren doormiddel van een BBL traject of een ander opleidingstraject in de richting van de techniek.

Er is een ruime keuze aan BBL opleidingen in Nederland. Ook in de techniek is de keuze in het segment BBL erg breed. Steeds meer mensen die nadenken over het volgen van een BBL opleiding gaan contact opnemen met een studieadviseur of loopbaanbegeleider zodat ze de juiste keuze maken voor een bepaalde BBL opleidingsrichting. Ook technische uitzendbureaus waaronder VCU uitzendbureaus maken steeds vaker een onderdeel uit van de BBL keten. In dat geval nemen uitzendbureaus de rol op zich in de bemiddeling tussen BBL-ers en erkende leerbedrijven in de markt.

Een technisch uitzendbureau kan vaak goed inschatten waar behoefte aan is op de markt. Daarom worden technische uitzendorganisaties vaker als loopbaanbegeleiders en opleidingsbegeleiders ingezet op de arbeidsmarkt. Zo kunnen uitzendkrachten en BBL-ers worden begeleid naar een passende baan. Op die manier vervullen uitzendbureaus een waardevolle functie op de arbeidsmarkt.